Ed de Bruijn

Ik ben Ed de Bruijn, geboren en getogen te Dordrecht. In 1997 heb ik een Mechelse herder overgenomen van de dierenbescherming. Het was een leuke en lieve hond waar afstand van gedaan was, maar absoluut niet geschikt voor de KNPV. Ik heb toch besloten haar te houden en haar verder een goed leven te geven en ze is uiteindelijk in 2009 op 14-jarige leeftijd overleden.

Toch wilde ik graag met een Mechelaar het KNPV programma gaan doen en eind 2007 heb ik een XMH teefje genaamd Kyra gekocht. De training ging voorspoedig en ik heb deze hond met succes voorgebracht op de zomerkeuring van 2010 waar ik een certificaat 402 punten met lof heb gehaald.

Ik had de smaak te pakken en in September 2009 had ik alvast een nieuwe pup gekocht zodat ik meteen verder kon na de keuring van Kyra. Dit was Austin die op zich wel het juiste karakter had, maar PH1 was voor hem toch iets teveel van het goede en ik ben met de africhting van hem voortijdig gestopt in 2012.

Ik was dan ook aan het overwegen hoe verder te gaan en toevallig bood zich op dat moment een mooie gelegenheid aan want vanwege tijdsgebrek kon Cees niet actief trainen met zijn hond Skip en hij vroeg me of ik verder wilde trainen met Skip. Dat leek me wel een goed plan en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een PH1 certificaat 395 punten met lof wat ik op de zomerkeuring in 2015 behaald heb.

Ondetussen heb ik ook weer een nieuwe pup genaamd Rednies Jester, die ik van Denise Riemersma heb gekocht. Jester is een hele leuke en sociale hond waar ik met veel plezier mee train.

Naast het actief trainen met honden ben ik sinds Juni 2009 penningmeester van Elvado en ook doe ik regelmatig als clubhelper pakwerk. Ik ben ook sinds Oktober 2013 als penningmeester lid van het bestuur van de KNPV afdeling Zuid-Holland nadat ik deze taak eerst een half jaar ad interim heb verricht. In die hoedanigheid hou ik me ook bezig met het onderhoud van het Zuid-Hollandse deel van de KNPV website.

Tot slot heb ik in 2010 samen met Willem Sterk ook succesvol meegedaan aan de eerste lichting van de BKD cursus. In 2013/2014 heb ik daarnaast meegedaan aan de tweede MCC opleiding die door de KNPV werd georganiseerd en ik heb deze opleiding met succes afgerond en het MCC diploma behaald. In 2015 heb ik voor het eerst samen met Patrick Petersen de BKD cursus mogen geven binnen onze afdeling en ik vond dat erg leuk en leerzaam om te doen.Terug