Edwin den Ouden

Hallo Ik ben in de sport terecht gekomen doordat ik een pup kocht, bij heel toevallig de voorzitter van phv Doorn.

Ik ben in 2005 januari daar begonnen met Kaila dit was X mechelaar. Door omstandigheden heb ik haar 3 maanden voor de keuring moeten verkopen, dit was in 2007. Ze heeft samen met de nieuwe eigenaar Ed ter Hove een cl behaald met 405 punten.

Hierna heb ik weinig kunnen doen in de sport dit omdat ik in de omgeving van Puttershoek niet gauw iets kon vinden, maar na lang zoeken kwam ik bij Elvado terecht in 2010. Hier ben ik begonnen met Sandy leuk hondje uit het asiel X mechelaar. Ze liet zich in het begin zien als een reutje zoals ze haar staart tussen de poten liet hangen na veel geduld en trainen heb ik haar toch een aardig eind gekregen. Alleen zo jammer dat ze zo onzeker is in alles vooral met het bijtwerk, dus na een tijdje gestopt met haar.

Toen kwam Renzo in beeld. Dat begon allemaal zo aardig en leuk. Het was een X mechelaar/ Hollander. Hij wilde de baas zijn over mij en ik over hem (botsing ). Doordat er geen volledige klik was kwam het wederzijdse ontzag ook niet dus na lang vechten en ploeteren kwam aan deze training ook een einde

In 2012 heb ik de bkd cursus gevolgd dit was zeer leerzaam voor mij waardoor ik anders de trainingen aanpak. Ik zie nu iets eerder in wanneer ik iets fout doe of dat de hond er wel of niet aan toe is, dus ik raad een ieder aan om dit te gaan volgen. Elvado bedankt voor de motivatie hiervoor.

Nu heb ik sinds 2012 wederom een pup genaamd Romalo. Hij is een X mechelaar en is een sociale en vriendelijke hond. Hij is zeer leergierig en heeft de dingen redelijk vlot door mijn verwachtingen liggen wel hoog maar ik geef hem de ruimte. Groeten en veel trainplezier E den OudenTerug