Lilliana EIting-Galasiu

Hallo, mijn naam is Liliana Eiting, geboren op 20-10-1961. Mijn eerste hond in de KNPV was Britta, een mooie Duitse herder. Helaas bleek Britta bang voor de fiets en haar beet was ook niet zo geweldig dus ben ik met haar niet naar de keuring gegaan. Nu is Britta een voorbeeldige huishond die heel goed luistert.

Na Britta kwam Ares in onze roedel. Een hond met veel werklust en een sterk karakter; een echte uidaging voor mij. Ares was een heel bijzondere hond en samen met hem heeft Elvado onder andere voor het eerst de koppelwedstrijd van de Kring “De 3 Provinciën” gewonnen. In oktober 2011 ben ik met Ares naar de keuring geweest en heb een mooi PH1 certificaat behaald (396 punten). Jammer dat Ares met het transport heeft gebeten.

Helaas is Ares maar 3 jaar en 9 maanden geworden. Op 29-11-2011 is Ares uit de tuin ontsnapt en op straat aangereden door een auto. Hij vloog de lucht in en is in de sloot beland, waar hij toch nog de kracht heeft gevonden om eruit te klimmen en naar huis te komen. En toen zag ik hem op de brug liggen…het duurde niet meer zo lang… ik was bij hem tot zijn laatste adem. Een heel verdrietig einde voor deze fantastische hond.

…en toen…ja, als je besmet bent met het “honden train virus” dan ga je op de bloedlijnen kijken..en ja hoor daar staat ie, een nest wat mij aanspreekt. Er waren nog 2 reutjes om te kiezen en dat heb ik gedaan. Zo is Max(imus) bij ons gekomen..

Het is wel moeilijk om weer aan een pup te wennen, maar Max is een hele leuke hond met zoals hij zich laat zien het juiste karakter.Terug