In memoriam, Ad en Saskia

Wat is een clubman of -vrouw in hart en nieren? Als je daar over nadenkt, kom je al gauw op “iemand die altijd klaar staat voor de club om medeclubleden te steunen of om een helpende hand te bieden”. Ad en Saskia van der Sluis zijn twee van zulke trouwe en geliefde clubgenoten. Ze staan altijd, door weer en wind, voor iedereen klaar en zijn een helpende hand waar dat nodig is, zonder zichzelf ooit op de voorgrond te dringen. Geen vraag is hen teveel: moet er iets aan het clubhuis of het terrein gebeuren? Moeten er boodschappen gedaan worden? Oud ijzer of pakken ter reparatie weggebracht? Staat er iemand met pech in het Oosten van het land? Je kan het zo gek niet bedenken of Ad en Saskia staan altijd klaar voor hun clubgenoten, zowel binnen als buiten de club. Er gaat gewoon geen activiteit voorbij of ze zijn erbij, tenzij het echt maar dan ook echt niet anders kan. Hun honden en de hondenclub zijn hun lust en leven. Ad en Saskia zijn levensgenieters en elke dag telt voor hun.

Tot die zondag in oktober die een zwarte dag werd...

Ad en Saskia vertrokken op woensdag 3 oktober, nadat ze op maandag nog op de club geholpen hadden met het inladen van afval van het oude clubhuis, voor een welverdiende vakantie naar Roemenië. Ze zouden daar een trouwerij van vrienden bijwonen en ze keken enorm uit naar het feest wat gevierd zou worden. Saskia had er alleen enorm veel moeite mee om de honden achter te laten, maar die waren ondergebracht bij clubgenoten dus ze zouden goed verzorgd worden. Er verschenen wat appjes en berichtjes op Facebook hoe leuk ze het hadden, maar op zondag 7 oktober stopten de berichten en whatsapp gaf aan dat Saskia om 11:49 voor het laatst online was...

Maandag 8 oktober kwam het verschrikkelijke nieuws: Ad en Saskia waren als inzittenden betrokken bij een vreselijk auto ongeluk in Roemenië op zondag 7 oktober en zijn daarbij allebei om het leven gekomen. De verslagenheid en het ongeloof als je zoiets hoort zijn onvoorstelbaar. Twee zo geliefde clubgenoten die midden in het leven staan in één klap te moeten verliezen valt niet te begrijpen en het gevoel is met geen woorden uit te drukken.

De impact van het verlies van Ad en Saskia en het gemis is enorm. Wij wensen alle familie, vrienden, collega’s en bekenden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Ad en Saskia, rust zacht. Wij zullen jullie in ieder geval nooit vergeten!


Bestuur en leden PHV ElvadoTerug